SE HVORDAN VI OVERVÅKER DEG

-Av Jarle Ørnebo, Cloudnames

Den dominerende forretningsmodellen på internett er i dag basert på overvåking, hevdes det av mange. Opplysninger om hva vi gjør på nettet blir samlet inn i stor skala for å forstå vår brukeradferd på nett. Disse dataene brukes til å gi oss tilpasset reklame og innhold. Som gründer, liten eller stor aktør på internett kan du ikke være dårligere.

Ved å tilpasse ulikt budskap til ulike brukere på din nettside har du flere muligheter til å nå dine mål.

Med enkle verktøy kan du i dag se hvem som besøker siden din, hvordan de oppfører seg og hva som interesserer dem. De færreste – inkludert Cloudnames – registrerer personlige data, men sporer anonyme profiler. Vi vet ikke hva DU gjør på sidene våre, men vi ser hva din anonyme profil gjør for å lære av dette og tilpasse sidene for best mulig brukeropplevelse. Setter du dataene i system kan du skreddersy budskapet ditt slik at leseren fortsetter å vise interesse. I tillegg kan du følge den enkelte leseren med ytterligere budskap via annonser på Facebook, Google og andre annonseverktøy.

STÅR PERSONVERNLOVEN I VEIEN?

I forkant av Personverndagen 28. februar gjorde Datatilsynet og Teknologirådet en undersøkelse om Internettbrukere sitt syn på å bli konstant overvåket. Det vil si at våre personopplysninger blir en handelsvare på nett. Resultatene viser at på tross av at folk velger å bruke tjenestene hos nettaviser, sosiale medier og tjenester som Finn.no, liker vi dårlig at opplysninger blir brukt uten å vite omfanget av bruken. Forklaringen på at folk velger likevel å bruke tjenestene er mangel på alternativer. I følge undersøkelsen føler de at de har dårlig oversikt over hvordan deres opplysninger blir brukt eller misbrukt. Merk likevel at I debatten om personvernet ble det fra flere hold hevdet at spørsmålene var ledende og at folk flest ikke helt riktig forstod hva de ble spurt om.

NY EU LOV PÅ VEI

Undersøkelser viser at folk føler ubehag ved å bli sporet på nett. Det er nå stor vilje til å motvirke den økende mengden kommersiell overvåking på nett. I desember i fjor ble EU enige om en ny personvernlovgivning som formelt skal vedtas i mars 2016. Den blir implementert innen to år for Norges del. Det er ingen tvil om at den vil bli strengere.

Men hva gjør vel det hvis det åpner for et bedre samspill med ditt innhold og brukerens troverdighet?

ALL MAKT TIL BRUKEREN

Ønsker forbrukeren å benytte AdBlock, eller å bruke andre metoder for å beskytte seg mot cookies, er det en grunn til at de ønsker det. Kanskje er det fordi reklamen de blir eksponert for ikke oppleves som relevant nok. 13 år gamle Tor ønsker sannsynligvis ikke annonser om bleier, og installerer AdBlock for å slippe den irrelevante reklamen. Når brukeren beskytter seg mot annonsering og cookies er det som regel en grunn til det. I stedet for å sloss mot AdBlock og andre som ønsker å beskytte forbrukerne, bør finne ut hvorfor brukerne ønsker å beskytte seg, og løse dette problemet. Vi bør produsere flere relevante annonser, være åpen om hvordan data blir samlet inn og hvordan de blir brukt.

DET ER VI SOM SKAL TILPASSE OSS FORBRUKERNE, IKKE OMVENDT.

Når du leser dette er det stor sannsynlighet at Cloudnames kjenner til din demografi, hvor langt du har lest og om dette fortsatt er av interesse. Skremmende? Ja! Men vi er åpen om det. Hensikten er å finne ut om det vi skriver har verdi for deg, om du kan lære noe og om du senere kan bli kunde. Lenger ned kan du lese om hvordan du kan beskytte deg mot dette.

Vi har et kjempetilbud til deg her for å bli god på sosiale medier. Det er helt gratis!


Slik lykkes du med markedsføring i sosiale medier

LAST NED:

DIN 75 SIDERS GRATIS GUIDE OM:

EFFEKTIV MARKEDSFØRING PÅ SOSIALE MEDIER

Lær deg alt du trenger å vite om markedsføring i sosial medier. Last ned en gratis steg-for-steg veiledning om hvordan du kan lage en digital markedsføingsplan som virker!

Hvorfor får du dette tilbudet? Jo, fordi det gir oss data om hvor stor interesse du har for temaet om markedsføring på sosiale medier. Det gir oss rett og slett muligheten til å sende deg en e-post om temaet. Kanskje vil du også ha tjenester som Cloudnames kan ta betalt for. Selv om du ikke vet om du er villig til å betale for tjenestene til Cloudnames idag, vil du kanskje modnes etterhvert. Derfor tar vi vare på dataene dine for å se om du kommer på besøk til våre nettsider senere en gang.

Kanskje vil du ha en analyse av nettstedet ditt? Også helt gratis!

Velger du dette tilbudet vet vi at du har et nettsted som betyr mye for deg og at du vurderer kanskje å gjøre forbedringer. Cloudnames utelukker ikke at vi kan komme opp med noen gode ideer, og er tilbudet vårt fristende nok, er du kanskje interessert i å betale noe for en ørliten forbedring.

BLIR OVERVÅKINGSØKONOMIEN FORBUDT?

Nei, men du vil få muligheten til å velge bort tilpasset annonsering i større grad og du vil få krav på å vite hvorfor dataene samles og hva de skal brukes til.

Dette har vi forsøkt å forklare i dette innlegget. En ny personvernlovgivning er kanskje en gavepakke til gründere og de som skal etablere sin virksomhet på nett. De må være åpne om hvilke data de samler inn og hva det skal brukes til. Resultatet er mer trygghet hos brukerne, tilliten øker og den negative skepsisen mot overvåkingsøkonomien kanskje vil snu til noe positivt.

Fremfor å samle inn data i det skjulte vil en åpenhet bidra til tryggere netthandel, enda mer målrettet markedsføring og mer fornøyde brukere som besøker nettsiden enda oftere.

Vil du vite mer om hvilke verktøy Cloudnames bruker for å overvåke deg som leser, ta kontakt med oss på 23 89 68 11 eller send e-post til info@cloudnames.com.

Vi tilbyr deg våre utprøvde løsninger for at du skal lykkes med din fremtidige nettsatsing på nett!

VIL DU SIKRE DEG MOT Å BLI OVERVÅKET NESTE GANG DU BESØKER CLOUDNAMES SINE NETTSIDER HAR VI OGSÅ NOEN TIPS!

PRIVACY BADGER

Privacy Badger er en utvidelse til nettleserne Firefox og Chrome som blokkerer sporing fra tredjeparter som samler inn data om deg. Blokkeringen innebærer også at du ikke lenger ser annonser på nettsiden.

GHOSTERY

Ghostery er en utvidelse til ulike nettlesere som viser deg hvilke aktører som sporer deg på den nettsiden du til enhver tid har oppe på skjermen. Disse kan deretter blokkeres.

LIGHTBEAM

Lightbeam er også en utvidelse på nettleseren som viser sammenhengen mellom nettsidene du besøker og tredjepartene som sporer deg.

DU KAN OGSÅ OVERLATE HELE JOBBEN TIL CLOUDNAMES -RING 23896811.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Cloudnames.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Cloudnames hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
  • Ring oss på 23896811 eller send en mail til info@cloudnames.com med dine spørsmål om du foretrekker det.